Sain "kutsun" tulla tutustumaan Vuittonin uutteen liikkeeseen. No, en mennyt koska ko. merkki ei minua kiinnosta tällä hetkellä ja kaapissani on tarpeeksi monta veskaa jo nyt.

Noin kaksi vuotta sitten kuulin ensimmäisen kerran huhun Vuittonin tulosta Suomeen ja sen liiketilan etsimisessä menikin pitkä tovi. Kohta sitten jokaisella itseään kunnioittavalla pissiksellä (varsinkin niillä joilla pappa betalar tai poikaystävä betalar) keikkuu Vuitton olkapäällä.... yyh. Omaa laukkuani olin käyttänyt alle 10 kertaa, se on epäkäytännöllisen muotoinen ja pelkään likaavani sen. Jos jotain tulevaisuudessa hankin niin Epi-sarjaa voisi ajatella tai Vernis-sarjaa. Olen tyytyväinen viimeisimpään hankintaani eli Gucciin; siihen mahtuu loistavasti työpäivän tavarat (lounastarvikkeet etc.). Ehkä ensi vuonna hankin joko Bottega Venetan tai Furlan laukun.

Toivottavasti Vuitton nostaa käsilaukkujensa hintoja niin kuin Dior on jo tehnyt.

Kokkaan tänään äyriäisrisottoa, tarkoituksemme oli Roomassa maistaa ihan aitoa italialaista risottoa, mutta sitä ei pehemmin näkynyt ruokalistoilla. Nyt jääkaapissa odottavat ainekset risottoon ja Herkusta on hankittu jälleen arborio-riisiä. Parin tunnin päästä pilkon kasvikset ja laitan riisin hautumaan. Lopuksi äyriäiset pataan ja päälle vielä voita kiillon vuoksi ja annosten päälle rucolaa. Voilá - se on helppoa 1000 opetustunnin ansiosta!

En nimittäin ole fast foodin kannattaja, vaan tykkään itse kokkailla. Mua ensinnäkin ällöttää se rasvan haju mikä niissä ravintoloissa leijailee ja miten likaisia sekä hälyisiä ne paikat ovat. Mäkkäri ja muut ravintolat tuottavat myös järkyttävän määrän kertakäyttöpakkauksia ja roskaa tulee tajuttomasti. Mitä siihen ruokaan tulee niin mun näkökulmastani se on siinä ja siinä voinko sitä syödä.... Ne valkoiset höttöiset sämpylät on pahimmat, mikähän niiden GI-arvo on? En todellakaan halua tietää minkälaisen liisterin ne muodostavat suolistoon - puistattaa.... Mäkkäri yrittää vakuuttaa annostensa terveellisyyttä, mutta en usko pikaruoan olevan terveellistä. En ole 5 vuoteen syönyt ranskalaisia ravintolassa, ne maistuvat ainoastaan rasvalle ja ovat vaan niin pahan makuisia. Syön kaksi hampurilaista vuodessa ja se riittää hyvin. Onneksi kotona voi kokkailla maukkaampaa, terveellisempää ruokaa ja seurakin on taatusti parempaa kuin joku riehuva teinilauma.