Viime päivinä on tullut aamuisella työmatkalla naureskeltua erään kiinteistövälitysliikkeen mainokselle, jossa on myynnissä Olavin Linna. Ilmoituksessa lukee jotain tähän tyyliin: " 2,6 ha, kaupunkiasunto, vain kivenheiton päästä keskustasta. Jos haluaa olla rauhassa, voi nostaa sillan ylös. Kesäisin saattaa kuulua korkeita ääniä". Siis jotain tuohon suuntaan.

Ilmoitus herätti hilpeyttä minussa siksi, että eräs sukuuni kuuluva henkilö on ollut siellä "töissä" 1600-luvulla linnanherrana ja ehkä asunutkin siellä. Äidin puoleinen sukuni on siis kotoisin Savonlinnan seudulta. Tutkiessani tätä sukua olen jatkuvasti törmännyt niihin samoihin paikkakuntiin, joissa isoäiti eli ja asui. Harmikseni isoisäni tekemä sukuselvitys on jossain hukassa. Kyseisen suvun mukaan on nimetty Savonlinnassa yksi katu ja Olavin Linnan museosta löytyy suvun iso puinen aatelisvaakuna.

Nuorempana oli hyvinkin kiinnostunut tästä suvusta ja vilkkaassa mielikuvituksessani pyörin Ritarihuoneen vuosittaisissa tanssiaisissa        :-) Plarasin teininä myös Sursillin sukukirjaa, joka on muhkea opus. Nykyään netistä löytää yllättävän paljon tietoa pelkällä sukunimellä. 

Suvun sormusta voisin kantaa, mutta tanssiaiset passaisin.