Tein kuukausittaista yhteenvetoa mitä on tullut kulutettua syyskuun aikana.... aika pahalle näyttää! Vaatteita ostin 300 euron edestä ja kosmetiikkaa 80 euron edestä! Hyi-hyi! Vaatteita ei onneksi tarvitse ostaa todennäköisesti seuraavan kerran kuin vasta keväällä ellei Hullut Päivät yllätä jollain vastustamattomalla kashmir-must-to-have-vaatteella. Kuvasto lienee huomenna julkaisukelpoinen.

Moraalista krapulaani lisäsi vielä Varman lähettämä kirje eläkkeeni kertymisestä.... voi kettu sanon minä. Olen tehnyt töitä 18-vuotiaasta alkaen (kertymä alkaa vasta 23-vuotiaasta) ja kasassa on vajaat 400 euroa per kuukausi, jos nyt pitäisi jäädä eläkkeelle. Tuosta verot pois niin saisin hädin tuskin maksettua nykyisen yhtiövastikkeen. Eipä juuri naurata. No, jos olen vielä 27 vuotta töissä niin toki summa nousee ja se on joka vuosi aina vähän suurempi. Ei siitä siltikään mitään mullistavaa summaa tule. Toivottavasti ei tarvitse mummona syödä kissanruokaa jossain kaupungin vuokramurjussa..... jaiks.

Onneksi olen säästänyt eläkettä varten jo useamman vuoden ajan. Kiitos kuuluu tästä ehdottomasti henkilökohtaiselle pankkineuvojalleni Turun suuntaan. ,-) Onneksi tajusin vielä syyskuussa nostaa kuukausittain säästettävää summaa.

Eihän sitä tosiaan tiedä mikä on eläkesysteemi sitten, kun sen aika koittaa. Se voi olla totaalisen erilainen laskutapa kuin nykyään. Omat asiat ovat jotakuinkin reilassa, mutta samalla tulin ajatelleksi niitä nuoria, joilla on pätkätöitä ja jotka eivät säästä yhtään tulevan varalle. Monille tulee ikävä yllätys 40 vuoden päästä, koska nykyään on paljon trendikkäämpää elää tässä päivässä ja elää tilistä tiliin.