Pöh, työnantaja ei sittenkään antanut lupaa käyttää farkkuja työaikana! Jotenkin aavistin tämän etukäteen, mutta toivoin sitä silti. Toisaalta on ihan hyvä säilyttää selkeä ero työ- ja vapaa-ajan pukeutumisen suhteen.

Olen miettinyt miksi meillä säädellään niin tarkasti pukeutumista. No, varmasti yksi syy on yrityksen koko. Mukaan mahtuu jos jonkinlaista pirjoa ja mattia, joilla on ehkä vielä kysessä ensimmäinen "ihan oikea" työpaikka ja he eivät ole kovin hyvin selvillä mikä on business-pukeutumista. Jonkinlaista kaitsemista siis. Toiseksi varmasti halutaan henkilökunnan erottuvan muista saman alan henkilökunnista. Huolinta-alalla on ahtaajia ja rekkakuskeja, joten mielikuvilla siis pelataan. 

Olen niitä ihmisiä, joille ensivaikutelma on tärkeä. Sen vuoksi sanaton viestintä on silloin erityisen tärkeää ja pukeutuminen on osa sitä kuvaa minkä itsestään haluaa antaa. En vaan voi ottaa kovin vakavissaan henkilöä, joka on mahdollisesti epäsiistin näköinen tai muuten vaan pukeutunut tilanteeseen nähden väärin. Jos ei edes vaivaudu pukeutumaan kunnolla niin mikähän se asenne on sitten yleensäkin..... en kuitenkaan menetä yöuniani muiden pukeutumisen takia.