Kännykän herätys piippaa tasan 05:45.

Ojennan käteni vaientaakseni herätyksen ja nousen heti ylös. Koira hyppää sängystä lattialle ja suuntaa  heti eteiseen. Itse pyörähdän nopeasti aamutoimilla ja vedän pyjaman päälle lisää vaatetta. Kengät jalkaan ja päällystakki huiveineen päälle ja lähdemme 15 minuutin ajaksi haukkaamaan kirpeää pakkasilmaa. Koira nuuhkii tarkkaan ympäristöä sekä nostaa koipeaan, olemme lähes minuutin tarkkuudella 06:00 aikaan takaisin sisällä. Napsautan jalkalamppuun valon päälle, käynnistän tietokoneen, laitan valon pöytälamppuun, suuntaan uudelleen vessaan, pesen kasvot ja vedän kosteusvoidetta päälle. Vessasta keittiöön, jossa nappaan penisiliiniä ja hörppään lasista laimeaa mehua sekä laitan koiran nappulat likoamaan kuumaan veteen. Istahdan työhuoneen tuolille ja aloitan joka-aamuisen rutiinin eli naaman tuunauksen kuntoon työpäivää varten. Samalla selaan netistä uutiset ja säätiedotuksen, käyn pikaisesti naamakirjassa. Kun saan nassuni kuntoon, käyn vessassa harjaamassa hiukseni ja suihkutan niihin föönäysnestettä ja lämpösuojaa. Palaan taas tutulle paikalleni ja laitan suoristusraudan päälle, se lämpenee kymmenissä sekunneissa ja suoristan hiukseni muutamassa minuutissa. Palaan takaisin vessaan, jossa laitan hiuksiini vahaa ja hiuslakkaa. Vessasta takaisin keittiöön, laitan koiran aamuruoan lämpenemään kuppiin ja teen itselleni aamiaisleivät valmiiksi otettavaksi töihin mukaan. Tänään syön kaksi palaa Reilu-ruisleipää ryyditettynä Becelillä, rucolalla ja härän kylmäsavulihalla. Mmmmmm, herkullista! En tarvitse muita eväitä tänä päivänä, koska käyn poikkeuksellisesti ravintolassa lounaalla. Iltapäivän välipalaksi otan viinirypäleitä. Hörppään vielä lasillisen vettä, koska aamulla pitää ottaa myös allergialääkkeet.

Pakkaan käsilaukkuni, tarkistan että kaikki tarpeellinen on mukana. Palaan taas vessaan, jossa riisun yöpaidan ja pujahdan edellisenä iltana valitsemiini vaatteisiin, alle mustat stringit ja verhoan syntityynyni näkymättömiin. Lopuksi laitan sormukset sormeen, korvakorut ja kaulakorun sekä pesen hampaani. Tietokone pois päältä, avaan makuuhuoneen oven ja päästän koiran pusimaan siippaa. Suuntaan eteiseen pukemaan saappaat, kaulahuivin ja vedään lopuksi takin päälleni. Meinaan unohtaa hajuveden, jota palaan vielä lisäämään. Nappaan vielä keittiöstä mukaani roskapussin ja eteisestä käsilaukkuni.

Kello on 07:05 ja kävelen bussipysäkille muutamassa minuutissa, hengitys höyryää ja odottelen hetken bussia. Pian pääsenkin sen lämpöön. Bussi pysähtyy säännöllisesti jokaisella pysäkillä ja ihmisiä tulee lisää kyytiin. Eteeni istuu nainen, jolla rumasti kynitty kanapersetukka ja se on vielä blondattu elottoman väriseksi. Todellinen mestarinäyte. Jään pois Hämeenkadulla ja astelen kohti Mäkelänkatua. Kävelen Vallilan puutaloalueen läpi, vasemmalla on järkälemäinen  OP:n pääkonttori. Olen pian Teollisuuskadulla, jonka punaisiin valoihin jään odottamaan vuoroani. Valot ovat vaihtumassa jalankulkijoille vihreäksi ja taas joku autoilija ajaa punaisia päin. Hetken aikaa mietin potkaisenko kuritonta autoilijaa vai huitasenko italialaisella käsilaukullani. Maltan kuitenkin mieleni, koska autoilija ei ole edes sen arvoinen. Rotukoirallanikin on suurempi älykkyysosamäärä kuin sillä typeryksellä. Marssin konttoria kohti, leimaan itseni sisälle ja lyhyen hissimatkan jälkeen olen toimistolla klo 07:32.

Pari työkaveriani onkin jo paikalla, yleensä tähän aikaan on aika hiljaista. Napsautan tietokoneeni päälle ja suuntaan laittamaan vaatteeni naulakkoon. Tyhjennän tiskikoneen ja laitan teeveden kiehumaan. Heitän edellisen päivän lehdet pois. Otan itselleni automaatista kupillisen lattea, jonka pohjalle olen kuumentanut ekstra-annoksen maitoa. Menen takaisin paikalleni ja kaivan aamiaisleivät esiin. Avaan samalla työssä tarvittavia ohjelmia; sähköpostin, kuusi ikkunaa SAP-sovellutusta, huolintaohjelman ja netin. Tarkistelen edelliseltä päivältä jääneitä keskeneräisiä töitä ja luen tulleita sähköposteja. Pian saankin lähetiltämme päivän postin, jota avaan hetken. Jaan postit ja luen iltapäivälehden otsikot sekä vien likaiset astiani keittiöön. Käyn hakemassa lisää posteja ja laskuja yläkerrasta sekä juttelen parin kolleegan kanssa.

Aamupäivä kuluu parin Power Pointin sivun kanssa, selvittelen epämääräistä maksua, jotka olemme saaneet. Erästä suurta laskua pitää myös selvittää.

Puolen päivän aikaan lähdemme lounaalle, on virkistävää puhua tyttöporukassa niitä näitä. Olemme olleet samassa työpaikassa useamman vuoden ja tulemme hyvin toimeen. Sellaisten työkavereiden kanssa on ilo tehdä töitä.

Palaan työpöytäni ääreen ja huomaan saaneeni lisää laskuja. Etsin tiliöintikartan ja tiliöin ne heti pois. Tutkin kummallista ääntä pitävää kopiokonetta. Selvittelen taas ruotsalaisen kolleegani kanssa laskusotkuja. Pyörittelen silmiäni :) Puhun pomoni kanssa. Kuuntelen toimiston ääniä. Nojaan poskeeni. Venyttelen. Seuraan laskujen siirtymistä maksuun. Lähtetän maksuerittelyn asiakkaalle. Etsin tietoa intranetistä ja teen tiketin help deskiin. Teen matkakuluraportin. Vastaan sähköposteihin ja syön tuomani viinirypäleet. Päivä rientää ja onkin aika lähteä kotiin. Tsekkaan kahviautomaatin ja laitan tiskikoneen päälle. Vielä vaatteet päälle ja menoksi. Mäkelänkadulla juoksen bussin kiinni. Olen kotona 20 minuutin kuluttua.

Koira juoksee minua iloisesti vastaan. Heitän käsilaukkuni tuolille ja nappaan koiran hihnan käteeni. Koira juokseekin minua pakoon ja tavoitan sen vasta makuuhuoneesta, innoissaan Fero kuitenkin lähtee ulos. Kävelemme korttelin ympäri ja koira juoksee iloisena ja energisenä edes takaisin. Palaamme sisälle ja vaihdan työvaatteeni pois. Näytän smurffille Juicy Couturen vaaleansinisissä velour-housuissa! Etsin käsiini Feron hupipallon, joka täytetään nappuloilla. Komennan koiran istumaan ennen kuin se saa sen itselleen. Parissa minuutissa nappulat on syöty.

Itse hyökkään keittiöön ja täytän vedenkeittimen. Otan viimeisen pussillisen chai-teetä kaapista, lisään teehen maitoa ja siirryn hetkeksi lukemaan Helsingin Sanomia keittiön pöydän ääreen. Otan pari palaa auringonkukkanäkkäriä. Lehden luettuani käyn vilkaisemassa tyttöfoorumin kuulumiset ja sähköpostini, maksan myös muutaman laskun.  Viikkaan edellisen illan pestyt pyykit pois. Sytytän viisi tuikkua ja tuoksulyhdyn, siirryn sohvalle katsomaan seitsemän jaksoa Ponille Kyytiä-sarjasta. Koira tulee viereeni ja pidän herralle puruluuta paikoillaan. Siippa tulee kotiin kesken katselumaratonin, puhumme päivän tapahtumista ja suunnittelemme viikonlopun ohjelmaa ja mitä söisimme viikonloppuna. Nälkä yllättää, raastan yhden omenan ja syön sen rahkaan sekoitettuna.  

Aika rientää ja siirryn iltatoimiin.... Laitan koiralle nappulat likoamaan veteen ja katson vielä hetken uutisia. Lisää ruokaa koiralle ja koira ulos. On pilkkosen pimeää, vain muutama muu koiranulkoiluttaja on ulkona samaan aikaan. Palaamme takaisin kotiin ja surffaan hetken aikaa tyttöfoorumilla ja samalla tsättään parin kaverini kanssa. Työviikko tuntuu väsymyksenä ja 22 aikoihin alan iltatoimiini. Häärin vessassa kertakäyttöterän ja itseruskettavan kanssa. En halua näyttää sairaalle  olmille uimahallin sinertävän kelmeässä valossa. Vaihdan päälleni yöpukuuni, pesen kasvot ja hampaani. Hiukset kiinni löysälle nutturalle ja sipaisu voidetta kasvoihin. Siirryn sänkyyn lukemaan vanhaa Gloria-lehteä, joka on odottanut lukemista useamman kuukauden. Samalla lukiessani hieron jalkateriini tuhtia rasvaa ja pistän sukat jalkaani. Tuntuu viileälle, joten kierähdän peiton alle. Muistan vielä laittaa silmänympärysvoidetta. Saan lehden luettua loppuun asti ja sammutan valon lukulampustani. Pöyhin hetken tyynyjäni ja nukahdan parissa minuutissa.

Perustuu tosielämään....