Rankkaa tämä joulun vietto! Heräsin aamulla jota kuinkin 09:22 ja nappasin pikinenän ulos. Sen jälkeen riisipuuro uuniin hautumaan ja suihkuun. Puleerauksen jälkeen annos riisipuuroa, sokeria, kanelia ja maitoa. Ja pullaa! Se onnistui hyvin, vaikka pullassa oli tekemistä. Nyt on kaikki paikat keittiössä täytetty pullilla.

Päivä meni aikaa tappaessa ja 15:30 lähdimme kohti suurta juhlapöytää. Kaksi paahtoleipää mädin, sipulin ja smetanan kanssa, itse tehtyä rosollia, kylmäsavuporoa, juures-vuohenjuustolaatikkoa, haaleaa feta-couscouspunajuurisalaattia ja taikinoitua sisäfilettä. Lasillinen St. Emilionin alueen punaviiniä ja kivennäisvettä. Tämän jälkeen siirryinkin vaaka-asentoon lattialle :) 

Kahden tunnin siestan jälkeen pöytä oli katettu makeilla herkuilla: luumuvanukkaalla, unkarilaisella stollen-tyyppisellä kakulla, kuivakakulla, konvehdeilla jne. Sitten pitikin lähteä katsomaan kotiin mitä pukki oli tuonut!  Glögiä hörppien avasimme paketit ja sieltä paljastui mm. kirjoja, koruja, kosmetiikkaa. Parhaimmat lahjat ovat Sofi Oksasen Puhdistus ja MP3-soitin.

Ilta menikin sohvalla tuijottaessa Bergmanin Fanny & Alexander elokuvaa. En ole sitä aiemmin jaksanut katsoa, mutta nyt pysyin hievahtamatta paikoillani reilut kolme tuntia. Olin syönyt itseni niin turvoksiin....